Building of 48 public apartments and parking in Torrelles. Competition 1st PRIZE

Building of 48 public apartments and parking in Torrelles. Competition 1st PRIZE

The project is located on the outskirts of Torrelles de Llobregat, a rural area in the process of urbanization. Fragmenting and compacting the building in blocks reduces the impact of construction in the zone and resolves the relationship with the environment and topography.

In this type of public housing, the parallelepiped block has many eco-biological, rational and constructive advantages: it allows a low footprint on the territory; insertion into the landscape is achieved without volumetric or aesthetic violence; a reasonable depth (13.5m), adequate sunlight and good ventilation.

OECD (organisation for Economic Co-operation and Developement) Eco Innovation Business Case Studies, selected work

AVS 2010 First Prize in New Construction

Selected Work in the V Enor Architecture Award

Selected 1st Stage Ugo Rivolta Award 2013